Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Árulkodó jelek

Árulkodó jelek - szervezetünk állapota.
 
Szem
- Karikák a szem  alatt – vízhiány, igyunk többet vízháztartás helyre állítása érdekében.
- Amikor váratlanul megduzzadnak a könnyzacskók, akkor az a veseműködés zavarát jelezheti.
- Ébredés után duzzadt a szemhéj - ez a nyirokutak elzáródását jelentheti. Okozhatja: a kései étkezés, illetve a sószegény étrend, lehet bizonyos gyógyszerek mellékhatása. Olykor pedig a tüdő megbetegedése van mögötte.
- Sárgás szemgolyók- ez a máj megbetegedésének egyik jele lehet. Egy belgyógyásznak mindenképpen ki kell vizsgálnia. Ilyen elszíneződést okozhat az epe megbetegedése is, gyógyteák is segíthetnek - de ezt is szakorvos döntse el.
 
Ajak
- Száraz ajak - oka: egyszerűen túl sokat tartózkodunk száraz, légkondicionált (avagy télen központi fűtéses) helyiségben. Használjunk ajak ápolószert szárazság ellen: néhány csepp méz vagy szőlőzsír.  Oka lehet még valamilyen emésztési zavar.
- Duzzadt alsó ajak -  a májfunkció zavara, vagy valamilyen más, alhasi rendellenesség okozhatja. Ha túlságosan gyakran észleljük magunkon ezt a jelenséget, mindenképpen menjünk orvoshoz.
- Beszakadt szájsarok - B-vitamin- vagy fehérjehiányra utal. Igyunk rendszeresen tejet, és együnk minél több halat, gabonaféleséget, májat, csipetnyi élesztőt.
 
Arcbőr
- Sápadt bőrszín - a sápadtság leggyakrabban keringési zavarra utal, okozhatja a folsav hiánya is. Mozogjunk sokat, és mondjunk le a cigarettáról, az alkoholról.,fogyasszunk több zöldséget, sok kelbimbót és salátát.
- Ráncok a szem és fül körül - A szem körüli finom ráncok, illetve a fül melletti függőleges ráncok egyaránt kovasav-(szilícium)- hiányról árulkodnak. Együnk krumpli ételt és teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszert.
- Mitesszerek az állon -  csúnya, foltos áll az emésztés zavaráról tanúskodik. Igyunk sok folyadékot. Soha ne nyomkodjuk a pattanásokat, így csak elfertőzhetjük a bőrt! Forduljunk kozmetikushoz.

Piros foltok- Gyakran minden ok nélkül kipirosodik az arcbőr. Ha váratlanul lép fel, akkor ezt az egyébként normális hétköznapi jelenséget magas vérnyomás, illetőleg vérnyomás-kiugrás is okozhatja. Rendszeresen méressük meg vérnyomásunkat, és keressük fel a szakorvost!Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez