Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Bőrdiéta


A SZÉP BŐRÉRT
Az életmódunk tükröződik a bőrünkön. Nem csak a hatásos kozmetikai szerekkel érhetünk el látványos változást, hanem étkezési szokásaink megváltoztatásával is tehetünk a szép, sima bőrért.
Speciális bőrdiétával, azzal hogy megadjuk a bőrnek a szükséges tápanyagokat, sokat tehetünk bőrünk védelmére. Napról napra képes lesz megújítani magát, rugalmas lesz, és képes arra is, hogy eltávolítsa a káros méreganyagokat. Naponta legalább egyszer együnk egy keveset zöldségből, gyümölcsből és rostot tartalmazó ételekből:

Zabliszt, zabpehely
Ezek a készítmények rostot tartalmaznak, így eltávolítják, kisöprik a méreganyagokat a szervezetből, tisztítja a bőrt, sok B-vitamint is tartalmaznak, ami segíti a új bőrsejtek növekedését.Olívaolaj

Leghatásosabb hámló, száraz és korpás bőrre, segít akkor is ha a pórusok eldugultak. Az olívában található esszenciális zsírsavak megnyitják a csatornákat, ennek köszönhetően könnyebbé válik a tisztulás.Spenót, káposzta

A spenót, a káposzta tartalmazza a azokat az ásványi anyagokat, melyek a zsíros bőr kezelésére is használnak úgymint, a vas, cink és antioxidánsok.


Brokkoli
A brokkoli az egyik leggazdagabb zöldségféle, amely A ésC-vitamin tartalmának köszönhetően a test és a bőr legfőbb védőszere. A C-vitamin rugalmassá teszi bőrt, míg az A-vitamin növeli a bőr különböző fertőzésekkel szembeni védekezőképességét.


Ribizli, málna, eper és áfonya

Az áfonyának köztudott, hogy rendkívül magas az antioxidáns tartalma, de pár szem eper is annyi C-vitamint tartalmaz, amennyi elég ahhoz, hogy a bőr rugalmas és fiatal maradjon.Ami még fontos!!
Igyunk sok vizet. Ha folyamatosan iszol a nap folyamán, az segít a belső szerveidnek és a sejteknek megfelelően működni. A tisztított víz a legjobb megoldás, ha az nincs, igyál ásványvizet vagy forrásvizet.
A rendszeres testmozgás élénkíti a vérkeringést, ezáltal segít eljuttatni a megfelelő tápanyagokat a megfelelő helyekre, és hatékonyabbá teszi a méreganyagok elszállítását is.


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez