Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Bőrvédelem ráncosodás ellen


A ráncok, barázdák akkor alakulnak ki, amikor a bőrben található kollagén és elasztin mennyisége csökken. A kollagén a bőrben található fő proteinfajta, míg az elasztin a bőr rugalmasságáért és ellenálló képességéért felel.
A ráncosodás a bőr öregedése természetes, visszafordíthatatlan élettani folyamat. Az, hogy milyen mértékben ráncosodunk, genetikai örökségünktől függ, de a dohányzás és a napsugár szintén okozhat tartós ráncokat.

A kozmetikai ipar a mai napig komoly kutatásokat végez annak érdekében, hogy ezt a folyamatot erőteljesen késleltesse, valamint a már kialakult ráncokat eltüntesse.

Tünetek
Legtöbb esetben a napsugárzás és az oxidáció eredménye a ráncosodás. A napfénytől való védekezéssel lelassíthatjuk a ráncok, a megereszkedés, és az elszíneződés folyamatát.A dohányzás szintén káros hatással lehet a bőr rugalmasságára, mert csökkenti a bőrbe jutó véráramot, ami ráncok kialakulásához vezet. A sokat grimaszoló, élénk mimikájú emberek is könnyebben ráncosodik.

Mit tehetünk?
Rengeteg olyan arcápolási készítmény van a mely azt ígéri, hogy ha folyamatosan használja, abban az esetben eltűnnek a ráncai, illetve megállítják az öregedési folyamatot. Mindenképpen ajánlott használat előtt utána nézni, hogy mit tartalmaz az adott készítmény. Valóban természetes anyagokból készült-e, allergizáló anyagot tartalmaz-e, illetve tartalmaz-e olyan anyagokat, melyek valóban jótékony hatással vannak arcbőrére.

Ha azt akarjuk, hogy sokáig szép és kifogástalan legyen bőrünk, táplálkozási szokásainkon is változtatni kell.
- Válasszunk vitaminokban és fehérjékben gazdag étrendet..
- Lehetőleg kiegyensúlyozottan éljünk.
- Legyen egy kialakított napirendünk, amibe mindenkor építsük be a rendszeres arcápolást.Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez