Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Frontérzékenység


Egészségünkre ható időjárás – frontérzékenység
 
A frontpanaszokat olyan jelenségek okozzák, mint a légnyomás- és hőmérsékletingadozás, vagy a levegő páratartalmának hirtelen megnövekedése, sőt a szélsebesség megváltozása is tüneteket generál.
A frontérzékenységet erősen befolyásolja a szervezet alkalmazkodó képességét 

Frontok hatásai 

Melegfront: szapora légzés, a vérnyomás emelkedése, a magas pulzusszám, Ingerlékenység, fáradékonyság, koncentrációzavar, álmosság jelentkezik azoknál akik erre hajlamosak.

Hidegfront: idegrendszer ellazul, tompulnak a reflexek, álmosságérzés, nehézkesebb gondolkodás és fejfájás kísérheti a változást.
A hidegfrontra érzékenyek szédülnek, álmosak, a migrénre hajlamosakat komoly fejfájás kínozza. Az asztmás rohamok, az allergiás tünetek felerősödnek, és fokozódnak az ízületi fájdalmak is.

Nedves, hideg levegő: Fejfájás, magasabb vérnyomás, fokozódó görcshajlam, koszorúér-elégtelenség, növekvő kockázat a szívinfarktusra, ízületi gyulladások, reumás panaszok fokozódása, hasfájás, felfúvódás (puff adás)

Tartós rossz időjárás:
Koszorúér- elégtelenség, ízületi gyulladás, reuma, puff adás, hasfájás, hascsikarás.

Szeles idő: Fejfájás, fokozódó görcshajlam, csökkenő vérnyomás, alvászavarok

Száraz meleg:
napos, meleg, száraz idő, csökkenő légnyomással - fejfájás és a migrén, a szív- és a keringési zavarokban jelentkezhet..
 
Közelgő időjárás-változás: főként nedves, meleg levegő, csökkenő légnyomás, felhősödés.
Különösen megterhelő időjárás, komoly keringési problémákat okoz és növeli a szívinfarktus veszélyét.

Érkező időjárás-változás: alacsony légnyomású front nedves, ideg légáramlatokkal, esővel, növeli a fájdalomra érzékenységet - különösen reumásoknál.Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez