Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Mandula

Mandulával a stressz és fáradság ellen

mandulaA mandula az egyik legmegbecsültebb csonthéjasunk. Az a hír járja róla, ha naponta elfogyasztunk négyet-ötöt belőle, elkerülünk számos betegséget. A mandula segítséget nyújt idegesség, szorongásos érzés és a stresszes állapot idején. Különösen hatékony az ingerlékenységre, depresszióra, érzelmi válságra, türelmetlenségre, szellemi fáradtságra, teljes kimerültségre.


- Kalcium foszfát tartalma - Jótékony hatással van az emésztésre, a csontok fejlődésére, valamint a fogakra.
Összetevő része a vérsejteknek, valamint megelőzi az izomgörcsöt.
Menstruációs fájdalmak esetén is segít.
Az agy tápláléka.

- Kálium foszfátot tartalma - Az idegekre és az agy munkájára hat. Ebből következtethetünk, hogy a mandula kitűnő segítséget nyújt idegesség, szorongásos érzés, és a stresszes állapot idején.

Különösen hatékony az ingerlékenységre, depresszióra, érzelmi válságra, türelmetlenségre, szellemi fáradtságra, teljes kimerültségre.

- Magnézium foszfát tartalma - Csont, fogak, agy idegek és izomzat táplálója.

Jó az ideggyengeségre, az izomgörcsre, és bármely görcsre, vagy krónikus fájdalomra, különösen amelyekben az idegvégződések játszanak szerepet, mint a fogfájás.
Használ továbbá a kimerültségnél és az érzelmi váltságban.

- Olyan ásványokat is tartalmaz, amelyekből kevésre van szüksége a szervezetünknek, de ha hiányoznak rendellenesség léphet fel. Ha viszont keveset is de mindennap megkapja a szervezet, egész sor betegséget előzhetünk meg.

- Szabályozza a koleszterin szintet - Ha naponta folyamatosan fogyasztunk néhány szem mandulát, megelőzhetjük a koleszterin képződését és lerakodását az erekben, mert a test elegendő esszenciális zsírhoz jut a mandulából.
- Ajánlatos a folyamatos mandulafogyasztás, azoknál akiknek problémájuk van a májukkal, és a hasnyálmirigyükkel. A benne található fehérje és tápanyag legjobban megegyezik az anyatej összetételével.
- Emésztési zavar esetében is ajánlott a szedése, hat a belek működésére is. A nagymennyiségű nélkülözhetetlen zsír tartalma megelőzőzi a székrekedést is.
- Csonterősítő - Kalcium tartalmánál fogva a mandula rendkívül jó csonterősítő, mert nagy mennyiségben fordul elő benne a magnézium és a foszfor is.
- A kalciumnak magnéziumnak és a káliumnak köszönhetően a mandula jótékonyan befolyásolja a szív munkáját, a benne levő ásványok megerősítik a véredények falait.
- A mandula kellemes üdítőként hat a meghűléses betegségekre. Különösen a gyenge tüdőt serkenti jobb működésre, valamint az egész légzőszervet.
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez