Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Reflexológia

Talppal felfelé

talpA refelexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak. Az egész testen mindenütt találhatunk reflexzónákat.

A talp masszázsával a központi idegrendeszerre, vérkeringésre, belső szervekre gyakorolhatunk hatást. A reflexológia célja főként a megelőzés, de bizonyos betegségek kiegészítő kezeléseként is nagyon fontos.
A reflexológiás kezeléseknek elsősorban a vérkeringést kell élénkítenie, hogy ily módon a szervezet hamarabb megszabaduljon a salakanyagoktól.

A reflexológia a fájdalomérzést is befolyásolja oly módon, hogy a hipofízisben (agyalapi mirigy) fokozza az endorfinoknak (fájdalomcsillapító anyagok) az elválasztását. A reflexológiás kezelés akkor hatásos igazán, ha nemcsak egy betegség, hanem az egész szervezet kezelésére irányul, így ugyanis javul valamennyi élettani működés, és felgyorsulnak a gyógyító folyamatok.

Tehát a reflexológia teljesen veszélytelen kezelési mód, nincs káros mellékhatása, lazító hatású beavatkozás.
Mindenkit szabad masszírozni a csecsemőtől az aggastyánig egyaránt.
Amikor nyomást gyakorlunk egy reflexzónára, többnyire kisebb, vagy nagyobb keményedéseket tapasztalunk.
Ezek az úgynevezett lerakódások, vagy húgysavkristályokból és egyéb salakanyagokból való képződmények.
Ezek a salakanyagok a rossz vérkeringési helyeken alakulnak ki. A lerakódások nagys á g á n a k megfelelően a hozzájuk tartozó szervek vérellátottsága akadályozódik.

Kölcsönhatás áll fenn tehát a szerv és a reflexzóna között egyik függ a másiktól.

Előfordulhat, hogy amikor megvizsgáljuk a reflexzónákat, azok minden ponton érzékenyen reagálnak. Ez nem azt jelenti, hogy az illető halálos beteg, hanem csak azt, hogy a szervezete nem egészen teljesítőképes.
A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak. Az egész testen mindenütt találunk reflexzónákat.

Egyetlen testrészünk sincsen annyira elhanyagolva és eltorzulva, mint éppen a lábunk.
A természetes életmód szerint az embernek mezítláb kellene járnia, mert az egyenetlen talaj és kövek gyakoroltatják a lábfej reflezónáit.

A természetes környezet azonban megváltozott. Lábunk munkaterülete, a talaj már nem egyenetlen, hanem hengerelt és aszfaltozott. Hozzájön még a helytelen felépítésű cipő. A vérkeringést elnyomja az ebbe a ketrecbe való begyömöszölés. A hideg lábak is innen erednek, de ami még ártalmasabb, hogy a reflexzónákban rossz vérkeringés lesz, és így feladatunknak nem tudunk eleget tenni.
A reflexzónák masszírozásával javítjuk bennük a vérkeringést, és így a hozzátartozó szerv vérkeringését is.


Forrás: Ceragem Magazin


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez