Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hoz Add a StartlaphozAdd az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Alternatív gyógyászat

Testünk életvonala és életpontjai

A keleti kultúra úgy tekint az emberi testre, mint energiák felhalmozódására.
De akkor mi is az az energia? A „Qi” és vér ezen energiák forrása. Ha ez a két erő helyesen működik, akkor élünk egészségesen.
De ahhoz, hogy ez a két erő megfelelően működjön, az útvonalaknak tisztának kell lenniük.
Ezek az útvonalak testünk meridián pályái és az akupunktúrás vitál pontok.A meridián pályát úgy kell tekinteni, mint egy útvonalat, ahol a „Qi” és a vér közlekedik, és ami szabályozza testrészeink működését. A meridián pálya eredeti kínai írásjegye a test függőleges pályája és vízszintes pályája szavakból áll. Ezeknek a pályáknak az elágazásai kapcsolódnak a májhoz, szívhez, tüdőhöz, veséhez, léphez, epehólyaghoz, vékonybélhez, gyomorhoz, vastagbélhez, húgyhólyaghoz és elölről a test felső, középső és alsó részéhez.

Ezért ha stimuláljuk a meridiánokat akupunktúrával, moxázással vagy masszázzsal, akkor sokféle betegséget tudunk kezelni.

Az alternatív gyógyászatban gyakran beszélnek a „Qi-hyeol” (csi-vér) fogalomról. Alapvető az élet lényegének megőrzésében. Ha a „Qi” jelenti az „energiát”, akkor a”hyeol”–t tekinthetjük a „vérnek”, mely a tápanyagokat szállítja a testünkön keresztül azért, hogy fenntartsa az energiát a szervezetünkben. Ez alapján ha a Qi-hyeol áramlásában
probléma adódik, akkor a testben bárhol felléphet valamilyen betegség.
Ha a „Qi-hyeol” szabadon áramlik, akkor az egészséget jelent. Attól függően, hogy hol és miként történt elakadás, az általunk ismert különféle betegségeknek a tünetei természetesen jelentkeznek

Ha a „Qi-hyeol” nem áramlik szabadon, akkor az akupunktúrás pontok (vitál pontok) ingerlésekor fájdalomra számíthatunk.
Ha a testben a tápanyagok nem megfelelően áramlanak és azok felgyülemlenek, vagy ha a vér nem megfelelően kering és a rossz vér összegyűlik, s az elakadás helyénél elkezd átszivárogni, akkor a Qi-hyeol keringése is akadályba ütközik, nem tud szabadon áramlani a testben.

A meridián pályák és az akupunktúrás pontok masszírozása olyan, mintha a patak folyását megakadályozó követ görgetnénk el az útból, vagyis eltávolítjuk azokat az elemeket, amelyek megakadályozzák a Qi-hyeol áramlását. Ez az alapelve a masszírozással történő kezeléseknek.

Ceragem Magazin


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez