Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hoz Add a StartlaphozAdd az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Cikkek

EGY ORVOS SZEMÉVEL – Házi CERAGEM
 
Dr. Zeleni Ferenc belgyógyász és háziorvostan szakorvos, akupunktúra szakorvos, lézer terepauta huszonhatodik éve végez gyógyító, orvosi tevékenységet.
 
A családommal együtt évek óta megelégedéssel és eredményesen használjuk a Ceragem termo-akupresszúrás készüléket különféle panasz – főleg mozgásszervi bántalmak és kimerülség okozta rendellenességek –  és kóros állapot leküzdésében és megelőzésében.
Háziorvosi praxisomban is jó hatásfokkal alkalmazok alternatív gyógymódokat így szeretném jobban megvilágítani a Ceragemnek az egészséget, gyógyulást elősegítő módját.
 
A jádegörgők a gerinc mellett haladva a lágyrészeket nyújtva helyre teszik a csigolyák ízületi eltéréseit, mint a „ csontkovácsok” és akupresszúrás hatást fejtenek ki a gerinc melletti, a szervezetünk egészét befolyásoló akupunktúrás pontokra. A gerinc adja a test stabilitását és befolyásolja a lélek, a psyche kiegyensúlyozottságát is - „ egyenes gerinc egyenes jellem”.
A jádekő által kibocsájtott rezgések az élő szervezet harmónikus rezgéseivel szinkronizálva segítik a szervezet szöveteinek a működését. Az infravörös hő pedig a szervezetünk kétharmadát alkotó víz rezgésével harmonizál és melegíti is azt, így tudja javítani a sejtek funkcióját.
Ha javul a sejtek anyagcseréje, fokozódik az élénkség, a jó közérzet. Az agy jobb vérellátása gyorsítja a gondolkodásunkat, növeli az intelligenciát, a kreativitást, és jobb munnkavégzést tesz lehetővé. Jobban alszunk, kevesebbet esünk ki a munkánkból gyengélkedés miatt, több energiánk marad az élet élvezetére és tovább élünk.


A tradícionális ázsiai orvoslás szerint az egészséges ember egy kiegyensúlyozott külső-belső világgal rendelkezik. Betegség akkor keletkezik, ha zavar támad a testi vagy lelki működésben és a harmónia fenntartásában szerepet játszó folyamatok működése is zavart szenved. Ha az egyensúlyi állapot felborlul, akkor az  pl: kiszáradáshoz, ödémához, lázhoz, kihűléshez vezethet. Az egyensúlyi állapot függ a Qi ( csi, életenergia ) egyenletes és megszakítás nélküli áramlásától is. A Qi folyamatos körforgása révén összeköti egymással a különféle testtájakat és szerveket, ezért lehet a gerinc melletti akupunktúrás pontok révén olyan sok látszólag nem összefüggő eltérő panaszt, tünetet befolyásolni.
Tizennégy Qi folyam ( meridián ) biztosítja a szervezet működését. Ha a meridiánokban a Qi és a vér (testnedvek ) áramlása blokkolódik, akkor fájdalom lép fel, és minél erősebb a blokk, annál nagyobb a fájdalom.  Az akupunktúrás pontok kezelése megszünteti a blokkot, ezáltal a fájdalmat. A Ceragem eszköz a szervezetünkre kis ingereket ad, és ezáltal gyógyít, mert a közepes inger az élő szervezetben blokkot idéz elő, az erős pedig károsítja. A kis kezelési ingerek a test önszabályozását hozzák működésbe és végül ez az önszabályozás egy bizonyos idő elteltével a káros hatásokat is kiküszöböli. Segít a betegséget leküzdeni és a hatása sokáig megmarad.
 
A Ceragem készülék ellazítja az izmokat, a lágyrészeket, inakat, korrigálja a gerinc deformitásait, felszabadítja az összenyomódott idegeket, lehetővé teszi a vér és a nyirok szabad áramlását, a szövetek káros méreganyagaitól való megszabadulását. Így jó hasznát vehetjük nyaki, háti és ágyéki gerincfájdalmak, műtét utáni rehabilitációra. Továbbá nagyon óvatosan gerincsérv, valamint csontritkulás, kéz- és lábzsibbadás, enyhe fokú gerincferdülés, egyéb reumatikus bántalom, fejfájás, herpes utáni zsába, idült fáradtság, alsó hasi, medence tájéki idült fájdalom esetében is, de struktúrálisan károsodott állapotot nem tud meggyógyítani. (pl. 50%-ban elhalt szívizom)
A természetes gyógymód alapja a szervezetben rejlő önmagunkat gyógyító energiák tudatos felhasználása, erősítése.
Kívánom mindenkinek, hogy sikeresen használja a Ceragem termo-akupresszúrás készüléket a szerettei és a maga egészségének megőrzésére és nem csak mozgásszervi panaszainak megszüntetésére.
Forrás: Ceragem Magazin 


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez