Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Immunerősítés 

 Színében az ereje!

Egy népi bölcsesség úgy fogalmaz: azzá leszünk, amit eszünk. A táplálkozásunk minőségétől függ testünk, szöveteink, sejtjeink felépítése, fejlődése, anyagcserénk folyamatainak zavartalansága. A pozitív élettani hatású táplálékok tudatos összeválogatásával a betegségmegelőzés mindennapi, aprólékos feladatát végezzük.

A zöldségek-gyümölcsök, színe nemcsak az étvágyunkra hatnak, hanem az ezeket a színeket biztosító természetes vegyületek szervezetünk igen sok funkciójára is hatást gyakorolnak.
A színes ételek segítenek abban, hogy immunrendszerünk lehető legjobban működjön.

Néhány tipp:

Zöld - zöld tea
Antioxidáns vagy sejtvédő hatásuk révén csökkenthetik a daganatos betegségek, szív- érrendszeri elváltozások kialakulásának valószínűségét.

Lila - fekete áfonya
A sötét lila színű termékek is gazdagok sejtvédő hatású anyagokban, Anthocyanid tartalma a szabadgyökök közömbösítésével véd a szívbetegségekkel szemben.

Pirosat - paradicsommal
Antioxidáns hatású színanyaga a Lycopene, nem csak nyersen, de elkézszítve is segíti a szervezet számos betegséggel szembeni védelmét. Nem elhaynyagolható magas C-vitamintartalma sem, ami immunerősítő hatással bír.

Sárga – sárgarépa
Fontos forrásai az A vitamin előanyagának a béta karotinnak, mely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Narancssárga– narancs
Fontos immunerősítőből, 1 nagy narancs fedezi átlagos napi C-vitamin szükségletünket!Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez