Természetes Egészség Magazin - ISSN 2060-3347

Kiadványunk - A  Természetes Egészség havonta megjelenő ingyenes országos terjesztésű magazin.
ISSN 2060-3347

Témák: egészséges életmód testi-lelki egészség - természetes gyógymódok - egészségmegőrzés
- hagyományos-, alternatív-, és természetgyógyászat


Természetes

magazin

Egészség

magazin

Magazin


Allergia

Az allergia...

Az allergiások száma egyre inkább nő: tízévenként megkétszereződik a betegek száma. Magyarország lakosságának 10 százalékát érinti.
Ezek visszavezethetők az öröklöttségre is, de nagyobb azonban egy másik tényező, hogy a környezetünkben egyre több a mesterséges anyag. 


Tovább

Házi praktikák - szappanfőzés

A szappan kora
A szappan az új kor találmányai közé tartozik, de ebből a körülményből nem szabad arra következtetni, hogy ókori és középkori emberek nem törődtek testük tisztaságával. Sőt, ellenkezőleg, a görögöknek, egyiptomiaknak és rómaiaknak oly csodálatos fürdőberendezésük volt, amelynek maradványai felett még ma is álmélkodunk.


Tovább

Sokkoló adatok

Mi van az élelmiszerekben?

Egy brit jelentés szerint sok gyümölcsízesítésű italnak és rágcsálnivalók több mint fele minimális mértékben, vagy egyáltalán nem tartalmaz valódi gyümölcsöt.

Ital-etikett

Az italfogyasztásnak olyan általános szabályai vannak, amelyek mindenhol érvényesek.
A terítésnél az italkínálás sorrendjében kell elhelyezni a poharakat, mégpedig a tányéroktól jobbra. Tehát a jobb kézhez legközelebbiből iszunk elsőként.


Tovább

Az vagy, amit megiszol

Napjainkban, az egészséges életmód és a fitnesz bűvöletében élve már senkire nem hat az újdonság erejével, ha a megfelelő napi folyadékbevitel fontosságáról esik szó. Álmunkból felébresztve is tudjuk, hogy naponta legalább két liter folyadékot kell elfogyasztanunk.

Tovább


Tejcukor érzékenység

tejcukor

Kevesen tudják, hogy a hazai lakosság körében a tejcukor/laktóz érzékenyek száma bizonyítottan legalább 10%- os, tehát 10 millió lakosból minimum1 millió fő érzékeny...

Tovább


A teljes kiőrlésű gabona

A GABONASZEM három összetevőből áll: magbelsőből, a csírából és a héjból. 

A teljes kiőrlésű gabonatermékek mindhármat tartalmazzák. 

Immunerősítés

Egy népi bölcsesség úgy fogalmaz: azzá leszünk, amit eszünk. A táplálkozásunk minőségétől függ testünk, szöveteink, sejtjeink felépítése, fejlődése, anyagcserénk folyamatainak zavartalansága.

Takarítás "természetesen"

Elkerülhető a klóros fertőtlenítés és tisztítás
Takarítani és fertőtleníteni kötelező otthon és a munkahelyeken is. Azonban figyeljünk oda, károsíthatja-e egészségünket az erre használt szer.

Tovább