Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hoz Add a StartlaphozAdd az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Életünk energiája - Meridián diagnosztika

 

MIK AZOK A MERIDIÁNOK?

Szervezetünkben létezik egy - az energia áramlását szolgáló - hálózat. Az életenergia (Qí = Cs a hálózat csatornáiban áramlik. Ezek a csatornák a meridiánok, melyekben az energia meghatározott irányokba és rend szerint kering.
A meridiánok kapcsolatban vannak egymással és a szervezet különböző részeivel. Egy-egy meridián lefutása mentén hol lebukik a mélybe, hol felbukkan a bőrfelszínen. Az akupunktúrás pont nem más, mint a meridiánok felbukkanása a bőr felszínén. A meridiánokat elképzelhetjük úgy, mint egy gyöngyfüzér, ahol a gyöngyök az akupunktúrás pontok.

MILYEN MERIDIÁNOKVAN NAK?

12 páros, 2 páratlan és számos extrameridián létezik. A páros meridiánokat szervekről nevezték el, így van p1. Szív meridián, Máj meridián, Tüdő meridián, Vastagbél meridián. A meridiánok azonban nem Pusztán a névadó szerv egészségét biztosítják, szerepük ennél jóval több.
MIRE JÓK HÁT A MERIDIÁNOK?
A meridiánokban keringő energia akadálytalan áramlása, feltétele szervezetünk harmonikus működésének. Biztosítják az energiaáramlást a hozzá tartozó szervekben, szervrendszerekben, csigolyákban, fogakban is

MILYEN PROBLÉMÁK LEHETNEK A MERIDIÁNOKKAL?

Minél több akadály kerül az energiaáramlás útjába, annál kevesebb energia áramlik át a testünkön, s annál kevésbé vagyunk képesek részt venni a világ dolgaiban - ez pedig maga a betegség.
Szolgáljon itt pár példa erre:
Ha egy külső behatás, p1. stressz felbontja a Keringés meridián egyensúlyát és ezáltal a rajta áthaladó energia blokkolódik, akkor az megjelenhet visszatérő fejfájás formájában. A megoldás nem a folyamatos fájdalomcsillapító- szedés, hanem azok feltárása meridián diagnosztikával.
Előfordulhat, hogy egy „csendesen megbúvó” rossz fog — energetikai akadályt jelent az adott meridiánon és a meridiánhoz tartozó szervekben jelentkeznek a panaszok, p1. szívpanasz Meridián diagnosztika segítségével ez felderíthető és célirányosan a rossz fogat kezelve a szívpanasz is megszüntethető. Például a Máj meridián zavara által okozott panaszok skálája a menstruációs rendellenességektől a feszülő hasi panaszokon át a szem kötőhártyájának vérbőségéig terjedhet. Ilyenkor a Máj meridián kezelésével szűnnek a panaszok, megoldódik a probléma

MI IDÉZHET ELŐ ZAVART A MERIDIÁNOKON?

  • Vírus, baktérium, gomba, parazita terheltség
  • Toxikus hatások, nehézfémek Érzelmi, pszichikai terheltség
  • Fogászati problémák
  • Öröklött betegséghajlamok
  • Hegek - műtétből, sérülésből, balesetből
  • Geopátia ás elektroszmog
  • Gócok, blokádok
  • Csakrák energetikai és funkcionális zavarai
  • Vitamin-, ásványianyag-, aminosav-, hormonhiány

HOGYAN LEHET VIZSGÁLNI ÉS KEZELNI A MERIDIÁNOKAT?

A meridiánok kezdő- és végpontjain fájdalommentesen a bőr ellenállását mérve feltérképezhetőek a meridiánok és így szervezetünk állapota. Ilyen módszeren alapul a PROGNCS® mérés, mely lehetővé teszi a betegségek korai felismerését, hiszen már akkor jelzi az eltéréseket, mielőtt még azok tüneteket, panaszt okoznának, vagy a hagyományos vizsgálatokkal (p1. labor, röntgen kimutathatók lennének. Segítségével felderíthetők a krónikus betegségek hátterei, kimutathatók a szervezetben keletkezett energetikai, működésbeli ás strukturális blokádok, így lehetséges azok feloldása Is. A rendszerrel nem csupán feltérképezni és diagnosztizálni lehet. Terápia is tesztelhető, a páciens szervezete „választja ki” azt a kezelési módszert, amire aktuálisan a legjobban reagál, mint p1. homeopátia, fényterápia, Bach virágterápia, Schüssler-sók, biorezonancia.
A gyógyító feladata a természetes energiaáramlás útjába került akadályok (blokkok) elhárítása, felszámolása ás nem csupán a tünetek eltüntetése.
„Amíg a szervezet energetikai egyensúlya fennáll, az ember egészséges” tartja egy több évezredes kínai mondás.

Dr. Dancsok Anita
Orvos-természetgyógyász
Rózsadomb Medical Center http://www.r-medical.hu/

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez