Egészséges életmód és táplálkozás

Zeller 

spárga
Apium graveolens...
Tovább 

Egészségtár

product
Gyümölcsök és az egészség...
Tovább

Melyik sajt mire való?

sajt
A sajt hidegen vagy melegen...
Tovább

Spárga - a királyok eledele

A spárga Közép- és Dél-Európában, Észak-Afrikában és Kis Ázsiában őshonos. Már az óegyiptomiak is ismerték, és az általuk termesztett spárgát Asparagus officinalisnak nevezték.

Tovább

Erősek és hatásosak...

Csípős fűszerek. A chili leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. Hatóanyaga stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását.

Tovább

Méregtelenítés dinnyével

A behűtött dinnye kiváló felfrissülést hoz nagy kánikulában. A nyár méregtelenítésre is igen alkalmas, mert ilyenkor sokkal több folyadékot kívánunk, mint télen.

Tovább

Jó fejek - a káposzta

Olcsó, egész évben kapható, gazdag tápértékű és változatos formában elkészíthető – ennyi jó tulajdonsága ellenére méltánytalanul hanyagoljuk egyik legértékesebb zöldségfélénket, a fejes káposztát..

Tovább

Kávézzunk - de milyen kávét igyunk?

Az étkezések végén elmaradhatatlan egy csésze kávé – na igen, de milyet igyunk? Aki ínyenc, az tudja, hogy egy jó kávéhoz nem mindegy, milyen fajtát választunk.

Tovább

A zsír- és a vörös húsok fogyasztásának hatásai

A zsírokban és vörös húsokban bővelkedő étrend az egyik fő rizikófaktora a vastagbél- és végbél- daganatok kialakulásának. Több feltételezett mechanizmus is létezik.

Tovább

Szimbiotikumok jelentősége napjainkban

Kiterjedt kutatások folytak és folynak napjainkban is annak igazolására, hogy táplálékunk összetétele mennyiben tehető felelőssé betegségek kialakulásában.