Természetes Egészség Magazin - ISSN 2060-3347

Kiadványunk - A  Természetes Egészség havonta megjelenő ingyenes országos terjesztésű magazin.
ISSN 2060-3347
Témák: egészséges életmód -  testi-lelki egészség - természetes gyógymódok - egészségmegőrzés

- hagyományos-, alternatív-, és természetgyógyászat


Természetes

magazin

Egészség

magazin

MagazinKullancsinvázió

image

Magyarországon kb. harminc kullancs faj él. Közülük sok csak kifejezetten állatok vérét szívja, némely faj azonban az emberi bőrbe is befúrja magát. A kullancs a pókszabásúak osztályába tartozik, négy pár lába van, törzse pedig fejtorból és potrohból áll. 

Spárgaszezon

A liliomfélék családjába tartozó évelő spárga legközelebbi rokonai a hagymafélék. A friss hajtásokat május elejétől-közepétől élvezhetjük néhány rövid héten át. Sokoldalúan felhasználható és igen egészséges. Termesztése munkaigényes, ezért viszonylag drága - nemhiába nevezték régebben a királyok ételének.

Csokoládé nem csupán édesség....

BŰNTUDATTAL gondolunk rá valahányszor a konyha rejtett fiókjából előkapunk egy darabkát. Mert akárki akármit mond: csokit egyszerűen muszáj enni. Gombós Artúr is megmondta. Pedig tudjuk, a csoki egyetlen darabkája is dugába döntheti a legjobban eltervezett fogyókúrát is.

Egy orvos szemével

image

Dr. Zeleni Ferenc belgyógyász és háziorvostan szakorvos, akupunktúra szakorvos, lézer terepauta huszonhatodik éve végez gyógyító, orvosi tevékenységet.

Tovább


Ásványi anyagok a táplálkozásban

A táplálkozásunk során szervezetünkbe jutó tápanyagokat makrotápanyagokra és mikrotápanyagokra oszthatjuk A makrotápanyagok csoportját a fehérjék, zsírok és a szénhidrátok alkotják, míg a mikrotápanyagok legjelentősebb képviselői az ásványi anyagok (mineráliák) és a vitaminok.

Tovább

Színek a lakásban

A színeket az ember már az ókorban is tudatosan használta fel otthona szépítéséhez. Minden népnek, minden kórnak vannak kedvelt színei, sőt napjainkra egy-egy szín, ha rövid időre is de divattá válik.

Tovább